Ngadamel percikan: kompetisi duit ageung énggal janten ngojay

Kaseueuran pamor anu pangsaéna di dunya bakal bersaing pikeun hadiah hadiah anu signifikan sareng anggaran musim kahiji AS $ 20m, dibiayaan ku pangadeg ISL, miliarawan Ukraina sareng kipas ngojay Konstantin Grigorishin. $ 7 juta éta bakal angkat ka atlit sareng tim dina hadiah duit.Ariarne Titmus nyetél catetan Komanwasa sareng tempat wisata dina kamulyaan Olimpiade Baca deui

Grigorishin percaya “IOC [Komite Olimpiade Internasional] sareng federasi internasional…hormat atlit, aranjeunna henteu nganggap aranjeunna sapertos mitra ”.Anjeunna nyarioskeun liga énggal nyaéta ngeunaan “nempatkeun kakuatan deui kana tangan atlit…juara anu sah tina pamasérang profésional pikeun ngajantenkeun [hirup] anu pantes, sareng gaduh anu langkung hadé dina cara olahragana dilaksanakeun”.

Jenis liga breakaway di tingkat luhur ieu parantos kajantenan, utamina, sigana mah, dina taun 1970an sareng Kerry Packer World Series Cricket. Nanging sakumaha sareng usaha internasional anu anyar anu ageung, aya masalah sareng masalah pamaréntahan olahraga, Fina, parantos nempatkeun sagala rupa jalan.

ISL parantos ngarencanakeun ngayakeun kagiatan anu munggaran di Italia. Désémber kamari tapi anu dibatalkeun saatos Fina nyarios yén acara éta “henteu disatujuan” sareng ngancam gantung pikeun pamancing anu milu aub.ISL sareng sababaraha ngojay, kalebet Hosszú, ngajukeun gugatan ngalawan Fina pikeun anti saingan.Aya laporan anu nyatakeun yén Fina parantos nyarios AS $ 50m pikeun sacara resmi ngahukum acara ISL. rekaman anu dipasang dina acara sapertos kitu. badan pangaturan pikeun karaharjaan sareng kamampuan potensi atlit.

Pamayan Elite parah teu resep pisan nalika ngaturna olahraga Fina pikeun sababaraha kali, naha éta henteu éléh sabab maranéhna hayang pisan nyoba anyar, bakal ngabantosan aranjeunna ngamaksimalkeun artos aranjeunna tiasa damel di karir pondok.Biaya perjalanan atlit miluan ditutupan sareng aranjeunna ogé tampil artos artos. Séri inaugural lumangsung di Cina, Hongaria sareng Amérika Serikat dina April sareng Méi taun ieu. balapan pikeun titik tim. Henteu aya atlet anu kantos nyaram doping pikeun diidinan ngojay dina ISL. Aya playoff sareng finals, hadiah hadiah individu sareng klub, sareng penampilan artos pikeun klub.

Dina taun kahijina, liga bakal ngagaduhan dalapan tim – opat ti Éropa sareng opat ti Amérika Serikat.Henteu sadayana pamayan renang Amérika atanapi Éropa, sanaos; tim kasebut ngagaduhan pamayang ti sakumna dunya. Béntang AS Katie Ledecky, Nathan Adrian, Lilly King sareng Natalie Coughlin; sareng bedil Afrika Kidul Chad le Clos.Pamuter Australia anu miluan kalebet Cate Campbell, Kyle Chalmers, Bronte Campbell, Emma McKeon, Mitch Larkin sareng Ariarne Titmus. tapi dina bagian-bagian sanés dunya anu sanés janten masalah sareng sigana ngan ukur sadar kana kasadaran masarakat umum unggal opat taun salami Olimpiade usum panas – komo teras, sigana ngan ukur nalika aya batur sapertos Michael Phelps ngahontal kasuksésan anu luar biasa. </p. >

ISL tujuan pikeun ngarobih ieu. Éta hoyong ngadamel acara-acara anu ramah, ngahontal panongton sahenteuna tina 100 juta langkung ti lima taun, narik sponsor, nyandak komponén hiburan, sareng ngerjakeun papacangan kipas, kaasup padagang.

Éta ogé ngabela pikeun kasaruaan gender.Para peminat ngojay Australia biasa ningali seueur pamantri awéwé anu suksés – awéwé parantos lami janten juara anu paling hébat bangsa, khususna dina 15 taun katukang sareng saprak 2004, ngan tilu lalaki anu namina Australia Swimmer of the Year – tapi deui, ieu mah béda di luar negeri, khususna di Amérika Serikat.

Tekenan kana kasaruaan gender – unggal tim gaduh angka anu sami sareng lalaki sareng awéwé anu bakal nampi hadiah hadiah anu sami, perhatian média anu sami, sareng saterasna – nembé narik koméntar anu bungah ti para pamenang awéwé elit AS, kaasup Ledecky sareng Raja.

ISL boga rencana pikeun manjangkeun usum di 2020 sareng nambihan opat deui tim, dua masing-masing ti Amérika Serikat sareng Éropa. Naha kajadianna tiasa ngirangan kasuksésan Olimpiade? Naha sababaraha ngojay ngareda atanapi nampik Olimpiade dina kahadean langkung seueur artos?Éta tiasa kajantenan, khususna pikeun atlit anu aya di bagian akhir karirna.