Manchester City ngarasa panas pikeun urusan kauangan – naon anu ditingali

Taun 2014, dina penilaian munggaran Uefa pikeun patuh aturan maén adil finansial, Badan Kontrol Keuangan Klub na mendakan Manchester City, parantos nyorot sacara dramatis pikeun pamaén nyusul alihannana Syekh Mansour taun 2008, parantos kéngingkeun rugi € 180 m dina mangsa 2012 sareng 2013. . Éta kaluhureun wates anu diidinan € 45m. Bagian kiriman finansial Kota teu diidinan, kalebet ti mimiti kabentukna dua perusahaan sareng nampi diskon kanggo biaya transfer pra-Juni 2010, anu ditasihkeun Uefa aya di luar aturan.Sastranegara taunan £ 118.75m taun ka Etihad sareng tilu sponsor Abu Dhabi anu sanés ogé ditaroskeun pisan ku Uefa sateuacan pakampungan disatujuan.Revealed: skala pelanggaran FFP Manchester City sateuacan taun 2014 Uefa deal Waca deui. Ku sabab éta Manchester City ‘jauh kalayan éta ‘taun 2014?

Teu nurut hirarki klub, anu nyandak pendekatan konfrontasi ka Uefa sareng aturan énggal, katingalina rumasa dirarancang pikeun ngeureunkeun gugah City sareng tangtangan ka klub-klub Éropa anu didirikan ku pamangkatan belanja Mansour . Dina jero tokoh senior Uefa bantahan FFP sok dirarancang pikeun nguntungkeun sareng ngadangukeun keuangan klub anu langkung tanggung jawab, anu sacara umum ningkat apik ti saprak ngenalkeun aturan putus ieu.Uefa ngajawab yén éta henteu daék ngalarang klub ti Liga Juara sareng nyobian damel sareng aranjeunna nuju patuh. Éta mangrupikeun bagian tina rasional pikeun satuju paduatan 2014 sareng Kota najan defisit anu tinggi – sareng Uefa’s sekretaris Jenderal, Gianni Infantino, ogé henteu cangcaya nyingkahan tantangan hukum anu parah pikeun aturan anyar, anu Kota ngancam. mangrupikeun tuduhan Kota anu dihadiran ayeuna?

Kana tuduhan, dirungu ku “kamar adjudicatory” CFCB, henteu dumasar kana posisi kauangan 2014 sorangan atanapi sababaraha bagéan kiriman Kota anu teu diidinkeun; anu diurus ku pakampungan anu disatujuan. Kota ngadangukeun tuduhan na nyasabkeun Uefa, saatos nyebarkeun email “bocor” sareng dokumén ku majalah Jérman Der Spiegel dina bulan Nopémber 2018.Katingali nunjukkeun ka Mansour parantos dibiayaan sponsorna ku Etihad, anu Kota dibere salaku deal kredibilitas komérsial, ngabantah maskapai Abu Dhabi, sareng sadayana sponsor sanésna, henteu sacara teknis “aya hubunganna” ka nu gaduh. Liga ieu waktos?

Leres, aranjeunna tiasa. Upami CFCB mendakan kiriman finansial Kota mangrupikeun nyasabkeun anu bakal dianggap sacara serius. “Kamar investigator CFCB”, anu nyababkeun biaya dina bulan Méi, kahartos parantos nyarankeun panginten sataun sahenteuna upami biaya dibuktikeun. Kota parantos nyangkut tuduhan kasebut, sareng nalika tuduhan kasebut dibawa, nyarios yén aranjeunna parantos dikaluarkeun pikeun prosés “mumusuhan” anu teu dipaliré “awak anu lengkep tina bukti anu henteu jelas”.