Deukapkeun: skala FFP Manchester City ngalanggar sateuacan deal Uefa 2014

Seratan Kota pikeun taun kauangan 2012 sareng 2013 ditaroskeun hubunganana sareng £ 118.75m dina disponsoran ti perusahaan di Abu Dhabi, kaayaan bumi anu boga klub, sareng cara akuntansina ngeunaan biaya transfer sareng pembentukan dua perusahaan anyar. ditolak.Manchester City ngarasa panasna pikeun urusan kauangan – naon anu dibebaskeun Maca deui Panalitiang penjaga tiasa ngabuktikeun.The Guardian tiasa ngungkabkeun Uefa nyimpangkeun Kota anu ngirangan kira-kira € 180m dina taun 2012 sareng 2013, kalangkung ngalegaan defisit maksimal FFP € 45m, upami karugian anu katutup ku juragan. leuwih FFP parantos dipikanyaho genep taun. Kitu ogé ngagaduhan urusan anu Kota antukna sareng kedul satuju sareng Uefa pikeun ngawates transfer transferna.Tapi jéntré ngeunaan prosésna, anu diungkabkeun ku Guardian ayeuna, teu acan sacara resmi diumumkeun sacara umum.

Guardian ngartos yén di Uefa aya jalma anu percaya peraturan-peraturan éta kedah dikuatkeun dina taun 2014 sareng hiji. anggota staf anu damel di FFP saurna badé ngantunkeun saatosna padumukanna disatujuan. .

sponsor Abu Dhabi janten masalah anu dipertahan dina bulan Nopémber 2018 nalika Der Spiegel medalkeun “bocor” email Kota internal sareng dokumen anu ngasongkeun pamilik klubna, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, umumna ngabiayaan Etihad sponsor disponsoran dirina, teu kanyahoan ka Uefa.

“Kamar adjudicatory” UE’s Club Financial Control Badan (CFCB) ngartos ngupingkeun tuduhan anu dilakukeun ngalawan klub minggu ieu.

Upami panel na mendakan tuduhan dibuktikeun i t tiasa nyaram Kota ti Liga Juara-Juara, piala klub pangpayunna diperyogikeun ti saprak mimiti £ 1.3bn proyék Mansour sareng pelantikan transformasi 2016 di Pep Guardiola salaku manajer.Kota pasti yakin pikeun ngabantosan naon waé anu parah ka pengadilan arbitrase pikeun sukan. pikeun nunjukkeun anjeunna sacara pribadi milu padumukan. Facebook Twitter Pinterest Gianni Infantino mangrupikeun sirah Uefa nalika hiji pakampungan sareng Manchester City katempona taun 2014. Poto: Jean-Christophe Bott / EPA

Klub résiko parah parah pikeun skala defisit na kaasup kamungkinan pengecualian ti Liga Juara-Juara, acan padumukan kontroversial sapuk dina bulan Mei 2014.Kota parantos bantosan kana prosés sareng kesimpulan, sareng sacara serius ngancam tindakan sah ngalawan FFP, nyatakeun yén prinsip putus-putus ieu tiasa dianggap teu sah. pernyataan bank supados pangmayaran, kalebet ti perusahaan disponsoran, jelas tiasa katingali, para Guardian ngartos.Manchester City ngalaksanakeun nuju nyanghareupan Uefa langkung seueur aturan-aturan | David Conn Maca deui periode akuntansi peraturan FFP Uefa.

Kota parantos parantos ngawaler yén pernyataan bank kertas henteu tiasa diasupan ka manajemén klub dina waktos konsultan sumping ka Manchester.Hierarki klub ngusulkeun ka Uefa yén konsultan parantos kéngingkeun pamundut pikeun pernyataan sateuacan nyarios yén éta henteu acan disayogikeun. Perusahaan Abu Dhabi henteu acan ditandatanganan. Kota mecat yén salaku masalah, nyarioskeun ka Uefa yén aranjeunna ogé ngagaduhan kontrak sareng sponsor non-Abu Dhabi anu henteu acan ditandatanganan, sareng éta écés tawaran na parantos dilakukeun kusabab disponsoranna parantos dibéréskeun.

Peraturan FFP, anu diwanohkeun dina 2010-11, ditujukeun pikeun ngintegrasi inflasi upah pamaén sareng nyorong klub Éropa supaya henteu rugi ageung.Dina kaayaan karugian FFP henteu tiasa diréduksi ku pamilik ngangkut mayuta-yuta jutaan ku ngoperasikeun komérsial kaleuleuwihan sareng perusahaan-perusahaan anu berhubungan sareng aranjeunna. ngarobih keuangan klub sareng cita-cita. Pamilik Facebook Twitter Pinterest di Manchester City, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan.Photograp: Andrew Yates / AFP / Getty Images

Kota ngadangukeun tangtangan parah pikeun matuh kana had leungitna € 45m nalika belanja klub urang nyirorot, kalayan sababaraha sababaraha pamaén béntang; Daya tarik kota sareng éntitas Abu Dhabi diteliti sacara rapet ku CFCB.

Dina taun anu disponsoran City ku maskapai nagara Abu Dhabi, Etihad dirobih janten deal 10 taun, kalebet stadion, sareng ku 2013. saatos Kota parantos menangkeun Liga Premier pikeun kahiji kalina, kahartos upami parantos dugi ka £ 67.5ma sataun.Anu nguruskeun tilu lembaga sanés ti Abu Dhabi kéngingkeun £ 15m sataun ti firma investasi Aabar, £ 16.5m tina raksasa telekomunikasi Etisalat, sareng £ 19.75m ti Abu Dhabi Tourism Authority.

Dina taun 2014 konsultan Uefa, dilaporkeun janten PwC, kahartos parantos naroskeun ka CFCB yén Aabar sareng Etisalat mangrupikeun “pihak anu aya hubunganana” ka Kota sabab Mansour mangrupikeun pupuhu dana investasi anu dipiboga.Saatos panalungtikan langkung seueur Uefa ogé disarankan yén Etihad kedah dianggap sponsor anu aya hubungan kusabab Mansour sareng anggota kulawarga kapanjil anu terlibat dina maskapai.

Kota parantos nekenkeun dina kacindekan yén Etihad atanapi anu sanés. dua perusahaan aya hubunganana sareng Kota di handapeun aturan, ngabantah Uefa kedah nunjukkeun ka Mansour ngagaduhan pangaruh anu ageung pikeun manajeménna, sanés ngan ukur anjeunna mangrupikeun ketua dana anu gaduh aranjeunna.

Uefa ngartos parantos naroskeun ahli Konsultan sponsor pikeun mertimbangkeun naha artos anu mayar ka Kota ku perusahaan Abu Dhabi nyaéta “nilai adil”. Deal Etihad dikira moal dianggap teuing.Facebook Twitter Pinterest Uefa disarankan yén Etihad sareng dua sponsor sanésna aya hubunganna sareng Manchester City dina aturan na tapi klub na kuat nolak éta. Gambar: Alex Livesey / Gambar Getty

Di pakampungan pamustunganana disatujuan ku Kota Uefa komitmen “henteu ngupingkeun ningkatkeun” nilai tina dua sponsor sékundér anu henteu namina, sareng Uefa dikira gaduh sapuk henteu mencét bantahan yén perusahaan aya hubunganana.Aturan éta ngamungkinkeun hiji klub nolak gaji pamaén anu ditandatanganan sateuacan FFP diwanohkeun tapi sanés biaya transfer. anu katelah pelunasan, sanés mangrupikeun sangu pikeun FFP, aturan henteu ngaluarkeunana. Palayanan Balap sareng Pemasaran Football Kota. Perusahaan éta nyayogikeun sumber daya kaasup pramuka, nganalisa sareng pamasaran ka grup-klub klub sadunya anu mana Syéh Mansour badé mésér.Kota ngalebetkeun yén klubna parantos ngical perusahaan-perusahaan éta, nampi kira-kira £ 11m kanggo masing-masing, sareng perusahaan parantos nyandak sakitar £ 6m tina biaya pajak klub.

Kota nyatakeun kuat yén ieu cara akuntansi anu sah pikeun perusahaan tapi konsultan CFCB difahamkeun parantos nyimpulkeun yén éta henteu matak diidinan. ngagaduhan wates skuad Éropa 21, konstrain ngahasilkeun belanja, henteu ningkatkeun tagihan upahana dugi ka 2016 sareng ngadamel rugi 30 € maksimum pikeun 2014 sareng 2015.Pupuhu Kota, Khaldoon al-Mubarak, ngajelaskeun sacara umum yén anjeunna henteu satuju sareng Uefa sareng padumukan éta tapi nyatakeun yén kasuksésan klub éta bakal patuh aturan putus putus saatosna 2014.Produksi: ngadaptarkeun sareng kéngingkeun email maén bal kami.

Etihad, Etisalat, Aabar sareng Otoritas Pariwisata sareng Kabudayaan Abu Dhabi henteu ngawaler patarosan email ti Guardian ngeunaan kontrak sponsor.Etihad saméméhna parantos nyatakeun yén sponsor Kota mangrupikeun “tanggung jawab sareng tanggung jawab maskapai penerbangan” sareng éta “terus ngahasilkeun anu penting sareng pulangan akumulasi anu penting dina kami.” patarosan ngeunaan penilaian sareng padumukan 2014, atanapi tata cara anu ayeuna.

A juru bicara Kota: saur: Perjangjian padumukan ngandung syarat-syarat rahasia anu nyegah Manchester City tina masihan koméntar kana perjanjian sareng panyelidikan anu ditetepkeun.

“Terus aya posisi urang anu kami moal masihan komentar naon waé. bahan kontéks.Usaha ngaruksak reputasi klub ditata sareng jelas. “